click to enable zoom
loading...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen

Advanced Search

€ 0 to € 1.500.000

More Search Options
We found 0 results. View results

Te Koop – Visverkopershuis De Zalm te Mechelen

Instelprijs € 1.500.000
Zoutwerf 5, ,
Favorite
Your search results
TE KOOP

Overview

  • Updated On:
  • februari 3, 2021
Opgepast: De aangegeven prijs is een instelprijs.  Dit pand wordt verkocht via een biedsysteem.  Contacteer A&S Estates als ervaren partner om u hierover meer informatie te verschaffen en/of te begeleiden bij het biedproces.

Beschrijving

In den Grooten Zalm’ en ‘Den Kleinen Zalm‘ zijn twee naast elkaar gelegen panden aan de Mechelse Zoutwerf en één van de bekendste en mooiste stadsgezichten.

De imposante voorgevel van het visverkopershuis ‘In den Grooten Zalm’ werd opgetrokken tussen 1530 en 1536.  De gevel is een van de vroegste voorbeelden van vroegrenaissance in België.

Tot de Franse revolutie was het een ambachtshuis der visverkopers.  Nadien werd het de woning van de bekende Mechelse kunstschilder Willem Geets (1839-1919).

De Zalm onderging recent een zachte restauratie van de buitenschil (bedaking, reiniging en herstel van voor-en zijgevels en het schrijnwerk werd hersteld en herschilderd).  Ook aan de stabiliteit van het gebouw werd gewerkt (de kooflijst werd verankerd en een betonbalk werd gerealiseerd).

Indeling:

Het pand is bijzonder ruim (3 bouwlagen + zolder), in uitstekende staat en is een beschermd monument dat zich leent tot een mooie klassevolle herbestemming.

De mee verkochte onbebouwde doorgang (perceelnr 393 B)  uitkomende op de Zoutwerf palend aan de linkerzijde van ‘De Zalm’ maakt deel uit van de historische site Couderborg en heeft eveneens het statuut van beschermd monument.

Beschermingsstatuut:

Het onroerend goed is beschermd als monument  gelegen binnen een vastgestelde archeologische zone en opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed.  Voor meer info over de rechtsgevolgen, ga naar www.onroerenderfgoed.be.

 

Financiële ondersteuning bij aankoop en beheer van onroerend erfgoed:

De Vlaamse overheid biedt financiële ondersteuning aan bij aankoop, onderhoud of restauratie van onroerend erfgoed. Een overzicht (bijv. erfgoedpremies, -lening, vermindering personenbelasting, verlaging verkooprecht en schenkbelasting, …)  is terug te vinden in de folder van het Agentschap Onroerend Erfgoed en op hun website.

Voorkooprecht:

Het goed is belast met een recht van voorkoop De Vlaamse Waterweg nv, begunstigden: De Vlaamse Waterweg nv.

EPC Publieke Gebouwen:

Administratief gebouw: 225
Cultuur-/bijeenkomstgebouw: 299

Address: Zoutwerf 5
City:
Area:
Zip: 2800
Country: België
Open In Google Maps
Property Id : 19334
Price: Instelprijs € 1.500.000
Property Lot Size: 439.00 m2
Bouwjaar: 1530
Beschikbaar vanaf: 01/04/2021
Kelder: Ja
Dak: punt
Woonoppervlakte: 686
Bebouwde oppervlakte: 973
Verwarming: Aardgas
KI: 840
Vergunning uitgereikt: Nee
Dagvaarding: Onbekend
Bestemming: Woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde
Voorkooprecht: Ja
Verkaveling: Nee
Overstromingsgebied: Onroerend goed niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied, niet gelegen in een afgebakend overstromingsgebied en niet gelegen in een afgebakende oeverzone

Property Reviews

You need to login in order to post a review

Compare Listings

Luc Faes